WOW Flair systeem


De kussens, ook wel panels genoemd, zijn gevuld met lucht middels 4 airbags; dit is het Flair systeem.
De lucht zorgt voor een zachte en gelijkmatige druk op de rug van uw paard. Zodra de rugspieren van het paard zich aanspannen vormt de lucht hier mooi rondom heen zodat er geen tegendruk gevormd wordt, de spier kan zich dus aanspannen tot z’n uiterste potentie.
De kussens kunnen gevuld worden ter ondersteuning van ongelijke bespiering bij het paard en scheef zitten van de ruiter. Dit geeft de mogelijkheid om ruiter en paard meer naar elkaar toe te brengen zodat het paard beter en makkelijker rechtgericht kan worden en gelijker in de bespiering kan groeien*.
Iets wat niet mogelijk is met een wol zadel.
Er is keuze uit een groot aantal soorten kussens die voor de meeste paardenruggen en types geschikt zijn. Ook is het mogelijk om een kleiner of groter kussen te kiezen dan uw zitmaat.

In tegenstelling tot zadels die met wol gevuld zijn, worden bij het WOW zadel alle aanpassingen gedaan terwijl de ruiter / amazone in het zadel zit. Eenmaal aangepast hebben de Flair kussens geen verdere instelling nodig, alleen wanneer de voedingstoestand of trainingsconditie wijzigt.

* Deze aanpassingen zijn klein en dienen geregeld gecontroleerd te worden. Het doel is dat bij de volgende controle deze aanpassing bijna- of niet meer nodig hoeft te zijn.

Copyright © Dandelion by Pexeto
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram