Singelsysteem


Ieder paard heeft een individuele singelgoot (de plaats waar de singel komt te liggen).
Deze plaats kan zich door een wisselde conditie verplaatsen en de zadelligging beïnvloeden.
Door WOW’s unieke singelsysteem is het mogelijk zich aan de verschillende posities aan te passen.

A. Glijdende dubbele-V voor een normale singelligging. De voorste en achterste V’s trekken het zadel gelijkmatig naar beneden.

B. Door de ingebouwde, eenvoudig te bevestigen pointstrap (voorsingel) wordt de voorste V genegeert. Hiermee wordt het bevestigingspunt aan het zadel naar voren gebracht,  zodat de singel toch in de singelgoot ligt bij een paard die deze ver naar voren heeft liggen.

C. Een pointstrap gecombineerd met een ‘balancestrap’ verdeelt de druk maximaal over het hele zadel. Gecombineerd met een H-singel kan het zadel maximaal stabiel liggen bij een naar voren liggende singelgoot.

D. Een extra naar voren gebrachte voorste singel, met balancestrap en een H-singel zorgen ervoor dat bij een paard, waarbij de singelgoot ver naar voren ligt en waarbij het zadel steeds op de schouderbladen wil glijden toch goed blijft liggen.

Military Girth is een vast singelsysteem wat aan de voor- en de achterkant van het zadel trekt naar een vast centraal punt. Dit type singelsysteem wordt gebruikt voor extra zijdelingse stabiliteit en tevens om het zadel naar voren te houden. Om die reden wordt het veel gebruikt voor springzadels en voor paarden die de singelgoot veel verder naar achteren hebben liggen dan “normaal”.

Copyright © Dandelion by Pexeto
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram